Keystone Olympus

​Hoewel mijn Canon prachtige foto’s maakt en ik enkele geweldige objectieven heb, ben ik toch iedere keer weer verbaasd hoe de Olympus Micro Four Third camera zijn werk doet. 

Niet alleen is de camera klein en licht (scheelt de helft met de Canon) maar zijn er ook veel meer opties. Neem nu bv de Keystone functie, ook wel perspectief. Met name bij bebouwen, je maakt een foto en het is net alsof het gebouw naar achter valt. De olympus kan dit vrij makkelijk corrigeren. (Met de Canon heb je daar een Tilt-shift objectief voor nodig). Zet Keystone optie aan, via de horizontale of verticale instel wiel het perspectief aan passen en voila… Links zonder de keystone optie, rechts met Keystone optie. (ipv een gebouw werkt dit natuurlijk met alles, dus ook deze cover van een collectie met de boeken van de Grote Fotografen).

Volgende keer: uitleg over Lifetime functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.