Vlindorado met Olympus 40-150pro

Een tropisch regenwoud in Noord Holland, de vlindertuin Vlindorado. Omdat ik deze week in de buurt was even hier naar toe geweest met de Olumpus OM-D-E-M1 en de 40-150pro F2.8. Vooral wat uitproberen met de Focus Stack functie.

Naast vlinders en rupsen zijn er ook vogels en kleine kikkers. Vooral het geluid van de kikkers is opvallend. Ik dacht eerst dat het een krekel of vogel was welke deze opvallende geluiden maakten. Echter bleken het kikkers ( Driekleurige gifkikker, Epipedobates tricolor ) te zijn ter grootte van zo’n 2 a 3cm! Bekijk hier het filmpje welke met de Olympus gemaakt is: Kikkers bij Vlindorado

Driekleurige gifkikker (Epipedobates tricolor)

Informatie: www.vlindorado.nl

Deze vlindertuin is het gehele jaar open, dagelijks van 10-17u, op zon en feestdagen van 11-17. Voor de kinderen een leuke ontdekkingsplek en bij het restaurant gedeelte ook nog voldoende speelplezier (grote zandbak indoor)

Adres: Smeetsweg 12, 1738 DK Waarland (tussen Alkmaar en Schagen)

Tip: zorg voor luchtige kleding, het is echt tropisch. Een jas of rugtas maakt het onbehaaglijk benauwd.

Focus stack 8 foto’s in de camera
Focus stack 8 foto’s in de camera
Deze is met flits en niet gestackt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.