Sony Experience Wet n Wild

Alphen aan den Rijn, vrijdag 20 september 2019.

Op uitnodiging van Rolf Parrée de kans gekregen om met de nieuwe Sony A7R4IVen Sony A9 te fotograferen.

Ontvangst om 10u bij Wet n Wild aan de Zegerplas. Dit is ook de lokatie voor het wakeboarden. Na een kop koffie en wat kletsen o.a. met Brendan de Clercq begon de presentatie met de mogelijkheden van de Sony A7 en A9 camera’s.

Uitleg werd eerst gegeven door Ian Lopez. Vervolgens gaf Brendan de Clercq nog een kleine demonstratie met een simpele one light setup.

Brendan de Clercq en Ian Lopez demonstratie portret Sony en Profoto

Na een lunch bij de Wet n Wild was het eindelijk zover en mochten wij de camera’s van tafel pakken en lenzen uitzoeken. Dat was een feest….. Enkele Sony a7RIV’s en A9’s lagen klaar. De lenzen waren ook ruimschoots aanwezig, van een Sony FE28 tot de Sony FE600 GM (13.999 eurootjes).

Sony objectieven, wat een keuze…

Wat is er nu mooier dan aktie foto’s schieten met, ik denk wel, de snelste camera de Sony A9. Dit is echt waar ik van kon genieten. Op de reddingsboot van Jeroen Haeck had ik nu de mogelijkheid om vanaf een unieke plek foto’s van het wakeboarden te maken. Zodra de wakeboarder achter de kicker vandaan kwam kon ik gelijk scherpstellen op het gezicht, bijna instant. De sprong vervolgens vastleggen werd een eitje. Voor ik er erg in had was het 4 uur. In deze periode wel diverse camera’s en lenzen getest. De FE70-200 en FE100-400 bevielen erg goed. Niet te zwaar en zeer snel. De toppers waren natuurlijk de FE200-600 en de FE600. Hieronder enkele foto’s van deze middag.

Omdat iedereen gebruik kon maken van de Sony camera’s en wij de foto’s zelf mee naar huis mochten nemen was het erg leuk om een Sony SD te mogen ontvangen voor we begonnen. En wat voor een kaartje, een Sony Tough 32GB R-300MB/s W-299MB/s.

Sony Tough 32GB R-300MB/s W-299MB/s
Ik met de Sony FE600MM
gemaakt met de Sony A7iii FE200-600mm (Jeroen Haeck)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.