Olympus trip 35 (analoog)

1971, mijn vader kocht een fototoestel, een Olympus trip 35. Een camera die toen 80 gulden kostte. Ook voor die tijd was dat een behoorlijk bedrag. De foto’s die hij hiermee maakte staan in mijn babyboek, jaja. Hij is altijd zuinig geweest op deze camera en ik denk ook dat deze heel lang goed opgeborgen was. De Olympus ziet er ook van binnen nog heel goed uit. Alleen het leer is aan de randen iets losgelaten.

De Olympus Trip 35, de reden dat ik nu ook een Olympus Pen-F heb, stukje nostalgie.

De specificaties, helaas heb ik geen instructie boekje, mijn vader gaat deze nog opzoeken. Maar dit is wat ik via internet verzameld heb. Dit kan dus nog aangepast worden.

Lens – vast, D.Zuiko 40mm F2.8

Film – 35mm

Transport – handmatig

Belichting – automatisch, als de belichting niet goed is komt er een rood vlaggetje in de zoeker en werkt de ontspanknop niet.

Lokatie lichtmeting – voor op de lens, lichtgevoelige sensors

Sluitertijd – 1/40 of 1/200 automatisch

Diafragma – 2.8 – 22 automatisch

Flitser – flitsschoen, tevens kan dan het diafragma zelf gekozen worden, de sluitertijd is dan 1/40

Accu – de camera heeft geen accu.

Focus – focus ring op de lens met 4 standen, 1 poppetje = 1m, 2 poppetjes = 1,5m, 2 poppetjes rood = 3m, bergje = oneindig

De laatste jaren heb ik ieder jaar 1 foto van iets willekeurigs gemaakt. De afgelopen week het rolletje volgeschoten met diverse onderwerpen en personen. Vandaag het rolletje bij de HEMA afgegeven en hopelijk donderdag al ophalen. Als het resultaat naar tevredenheid is zal ik hier enkele foto’s plaatsen.
Vrijdag lagen de negatieven klaar, helaas geen foto of cd!. Ik dacht dus eerst, alle foto’s zijn mislukt. Maar toch heb ik alle 36 foto’s zelf gedigitaliseerd nu. Wellicht dat ik later hierover een stukje zal schrijven. Een eerste indruk, zie hieronder.

November 2019, olympus trip 35. Rolletje laten ontwikkelen en van de negatieven weer een digitaal bestand maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.